Fisketur i Lofoten

Lofoten er nok velkjent for nordmenn flest! Dette er stedet i nord som kan by på tørrfisk, vakkert naturlandskap, rorbuer, frisk luft, nordlys, midtnattsol og selvfølgelig fiske!

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke, nord for Polarsirkelen, som ligger på 67. og 68. breddegrad. Ja, vi snakker her så absolutt om Nord-Norge.

Lofoten består av seks kommuner som inkluderer Røst, Værøy, Flakstad, Vestvågøy, Vågan og Moskenes.

Lofoten er kjent for sin vakre natur med fantastiske fjell, hav og viker, samt en rekke enestående og uberørte strender. Havet er riktignok kaldt, så det kryr ikke akkurat av badeturister i Lofoten, derimot er fiske og fisketurer svært populært i området!

Et helt hav av fiskemuligheter

Det kryr av fiskemuligheter i Lofoten. Her kan du bli med på blant annet fisketur i Lofothavet, fisketur fra Svolvær, sportsfiske i Lofoten, fisketur med profesjonell fisker, havfiske fra Nusfjord og Trollfjord dagscruise med fiske.

Fisketur i Lofothavet

Bli med Børge i hans fiskebåt «Iversen Jr.» på fisketur i Lofothavet, nærmere bestemt utenfor Ballstad. Selv om fiskemulighetene skal være like bra sommer som vinter, er dette en tur som kun tilbys på sommerstid.

Fisketur i Lofoten

Bli med på en 4-timers fisketur med fiskeskøyta MS Symra. Turen går fra Svolvær og inkluderer havfiske med både juksahjul og havfiskestang. Du kan også forvente deg noen historier om både fiske og Lofoten i løpet av turen.

Sportsfiske i Lofoten

Er du glad i sportsfiske og er ute etter en flott fiskeopplevelse, er sportsfiske i Lofoten noe du absolutt bør vurdere! Bli med skipper Nigel Hearni NoproblemSportfishing ut på havet. Nigel kan skilte med mer enn 40 års erfaring innen sportsfiske. Han har også vært med i internasjonale konkurreringer i vel 20 år.

Fisketur med profesjonell fisker

Bli med ut på havet med M/K Simar og Rolf-Helge Eriksen som har fisket i Lofoten siden 1974. Her er det gode sjanser for å få fisk! Du får bli med å trekke og sette line, samt fiske med både juksehjul og fiskestang. Kan det bli bedre?

Havfiske fra Nusfjord

Nusfjord ligger midt i de beste torskeområdene i Lofoten, og har vært en særdeles viktig plass for fiske gjennom årene. Her får du bli med ut på havfiske utenfor Nusfjord, hvor du kan fiske torsk, sei, hyse, brosme, lange og kveite.

Trollfjord dagscruise

Bli med M/S Ylajalipå en idyllisk tur ut i Trollfjorden. I løpet av turen vil du få servert en fantastisk fiskesuppe av kokken Daniel mens du nyter utsikten over Lofoten og havet. Deretter heises seilene og får lov til å prøve deg på autentisk lofotfiske – om du vil. Hvis du heller foretrekker å slappe av og bare nyte seilturen, er det bare å hente seg en kaffekopp og nyte livet ombord.

Fiske på egenhånd

Du kan selvfølgelig også fiske på egenhånd i Lofoten. Her tilbys det en rekke muligheter for å fiske fra land med egen fiskestang, men du kan også leie stang om du ikke har med deg en på reisen. De fleste rorbuanlegg tilbyr utleie av fiskestenger.

Er du båtvant, kan du også leie båt, om du vil ut på havet. Flere rorbuanlegg tilbyr også båtutleie, og hos noen er det til og med inkludert i romprisen.

Den beste og største opplevelsen når det kommer til fiske, er nok å besøke Lofoten under Lofotfiske. Da kan du bli med på arrangerte båtturer som tar deg med ut til hvor yrkesbåtene fisker. Med Lofotfiske kan du forvente deg en spektakulær opplevelse i et landskap som nok kan sies å være det vakreste i Norge, og du vil garantert få en fiskeopplevelse som du sent vil glemme!

Comments are closed.

[Top]